743 – Circus Mariska

Vorige week hebben we met foto’s uit 1955 laten zien hoe snel de bouw van de Duinkerk aan de Jan Verfailleweg vorderde. Vandaag brengen we maar weer eens een bezoek aan de Schooten, en dat is op zich best eens een goed idee want in april vieren we de vijftigste verjaardag van het Winkelcentrum in de Schooten. Eigenlijk is het toch prachtig dat op een stuk grond waar vroeger de boeren actief waren met de landbouw en waar het vee stond te grazen er een prachtige nieuwbouwwijk tot stand is gekomen. Op donderdag 29 oktober 1964 ging de eerste paal voor de Schooten de grond in, en op donderdag 21 oktober 1965 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis! En het mooie van de nieuwbouwwijk in de Schooten was, dat er op open plekken om maar een voorbeeld te noemen de plek waar nu Wooncomplex De Golfstroom staat ruimte genoeg was om iets te organiseren. En dat gebeurde dan ook in 1973 want toen streek daar Circus Mariska (Mariska Akkerman) neer, en op deze plek staat dus nu het Golfstroomcomplex!

 

 

5 Comments on “743 – Circus Mariska

  1. Prachtige foto! Uniek ook.
    En toen waren circussen nog veel voorkomend, tegenwoordig is dat volgens mij een stuk minder?

  2. Jongens, dit toch een geweldige rubriek daar kan niemand aan tippen!

  3. Inderdaad, ook ik schaar mij achter de schrijvers hierboven; wat een leuke foto!
    Dit doet mij denken aan mijn jeugd waar het circus aan de Scheldstraat stond. Er was daar een groot parkeerterrein waar op een gegeven moment ook nog een kleine kermis heeft gestaan.