742 – Bouw van de Duinkerk

Enige tijd geleden heb ik aangekondigd dat we ook een bezoek zouden brengen aan Nieuw-Den Helder! Volgens Wikipedia is Nieuw-Den Helder een wijk in de gemeente Den Helder in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het werd gebouwd vanaf de jaren 1950 en er wonen ruim 12.000 mensen. Dat is natuurlijk mooi om te weten. Daarom lijkt het mij een goed idee om vandaag Nieuw-Den Helder eens uit de vergetelheid te onttrekken. En daarbij kan het natuurlijk helemaal geen kwaad om eens het religieuze pad te bewandelen, het is zo gezegd weer eens wat anders! Want vijfenzestig jaar geleden (1955) is men aan de Jan Verfailleweg begonnen met de bouw van een Gereformeerde kerk (de Duinkerk) die in 1956 werd ingewijd. In 1994 is de kerk buiten gebruik geraakt, en daarna verbouwd tot een appartementencomplex. Enkele glas-in-loodramen zijn herplaatst in de Johanneskapel aan de Waddenzeestraat. En de luidklok is in 1994 geschonken aan de in 1993 nieuw gebouwde Bethelkerk aan de Prins Hendriklaan. En om het allemaal nog eens te verduidelijken toon ik u een viertal foto’s van de bouw van de Duinkerk.

3 Comments on “742 – Bouw van de Duinkerk

  1. Ja, dit zijn inderdaad heel aparte foto’s. En het verhaal is ook mooi omschreven.