741 – Prins Pierre de Eerste!

Eindelijk weten we wie de Prins Carnaval is die samen met Henriëtte Davids op de foto staat in Afgestoft aflevering 739. Het is Piet Verburgt. En ere wie ere toekomt, want Piet Verburgt alias Prins Pierre de eerste staat op veel meer foto’s afgebeeld. En omdat het ook nog het carnavalsweekend is, lijkt het mij leuk om met een tweetal foto’s Prins Pierre de eerste nog eens te eren. Op de eerste foto gemaakt in 1965 zien we burgemeester Gerrit Dirk Rehorst (1902-1981) met een onbekende mevrouw die in het zonnetje wordt gezet door Prins Pierre de eerste. En dan stel ik gelijk maar de vraag wie was die stralend kijkende mevrouw? Op de tweede foto die waarschijnlijk is gemaakt tijdens de afscheidsreceptie van burgemeester Rehorst in 1967 zien we v.l.n.r. Prins Pierre, een collega-prins, mevrouw S.P. Rehorst-Bol en burgemeester Rehorst. Even voor de wat jongere lezers van deze rubriek mr. G.D. Rehorst was van 1950 tot zijn pensionering in 1967 burgemeester van Den Helder.

 

 

7 Comments on “741 – Prins Pierre de Eerste!

  1. ach ja carnaval zelfs de grootste chagrijn verandert in een lolbroek Waar ik echter aan dacht bij de naam van onze burger vader is het park met diens naam Een persoon moest toch heel wat gedaan hebben voor een stad of dorpMaar voor ik doordraaf het enige wat ik leuk vind is de laatste dag van carnaval en wel om de traditie van het vat legen dus geen alaaf maar PROOST

  2. Burgemeester Rehorst was nou wat je noemt een echte magistraat!
    Geweldig om deze foto’s nog eens terug te zien.

  3. Op de eerste foto wordt (volgens mij) niet die mevrouw in het zonnetje gezet, maar de man helemaal rechts. De aardige mevrouw overhandigt hem een cadeautje.

    • Na nog eens goed kijken twijfel ik weer wie van de twee iets aan de ander geeft, feit lijkt me dat de blikken op de jongeman en niet op de dame zijn gericht.

  4. De mevrouw is Connie van den Bosch (1937-2002). Zangeres van onder andere “Ik ben gelukkig zonder jou”…

  5. Cees ik heb op nr 714 sinterklaas met de carnavalsprins reeds vermeld dat het hier om piet verburgt ging. is je misschien ontgaan.