736 – Uitzicht op het Koningsplein

Vandaag toon ik u twee foto’s die eigenlijk allemaal betrekking hebben op de afbraak van het laatste gedeelte van de Koningstraat! Met een beetje fantasie zou je haast denken dat de eerste foto vorige week is gemaakt, omdat het gebouw van de Koploper er niet meer op staat. Sterker nog op deze foto was de Koploper nog niet eens gebouwd zo snel kan dat gaan. Maar één ding is zeker al kijkende naar deze foto, we kijken nog op een Koningsplein dat een Koning waardig was qua uitstraling met o.a. café de Postbrug en Klein Kras. Bij de tweede foto is het allemaal iets ander gesteld, daar kijken we naar het Egyptisch Restaurant Farao wat aan de linkerkant geflankeerd is door de Koningstraat en rechts aan de Prins Hendriklaan. Je zou ook kunnen zeggen aan de linkerkant wordt op dit moment al druk gesloopt, en het rechter gedeelte met ons oude politiebureau is al jaren geleden gesloopt. Maar van één geluk mogen we toch wel spreken, en dat is dat we gelukkig altijd van die enthousiastelingen hebben gehad die alles wat los en vast zat hebben gefotografeerd. Op die manier is het toch nog mogelijk om aan het nageslacht middels foto’s te laten zien hoe mooi Den Helder er ooit uitzag.

5 Comments on “736 – Uitzicht op het Koningsplein

  1. ach ja het eens zo bruisend hart van de stad op de laatste foto heb ik warme herineringen. Mans & Michel waren de uitbaters als ik het goed heb

  2. Dit doet mij denken aan de start van wat nu het Historisch Weekend heet. De eerste editie van het Oldtimer weekend was achter zwembad De Schots vanwege het 25 jarig jubileum. Voor de tweede editie zochten we naar een locatie; dat werd voor de Schouwburg. Daarnaast hadden we een paar auto’s op de Prins Hendriklaan staan tegen de muur van de kerktuin. Het jaar daarop waren er meer auto’s. Die kwamen aan de kant van Farao te staan. Het “koud buffet” wat de deelnemers werd aangeboden stond op het biljart van Bumpers.

  3. Nog een historisch moment dd. 6 februari 2020; de verjaardag van de schrijver van inmiddels de 736 aflevering van Afgestoft.

  4. En maar slopen in Den Helder, er blijft niets van het oude Den Helder over en wat er voor in de plaats komt is allemaal troep.