728 – Station Den Helder

Op verzoek van wat mensen die na heel lange tijd van weggeweest zijn Nieuwediep weer eens opzochten, maar vanwege de veranderingen de draad in de binnenstad kwijtraakten, deze foto van het station en het Julianaplein! Het mooie van deze foto is natuurlijk, dat je kunt inschatten dat de foto gemaakt is in een periode dat er in Den Helder nog twee bioscooptheaters waren, namelijk de Witte en de Tivoli. En dat baseer ik op het feit dat er op de foto nog een open ruimte is tussen de HEMA en Albert Heijn, deze plek zou later ingevuld worden met de Rialto bioscoop en het Forest hotel. Maar de foto biedt meer interessants, ook is te zien dat men bezig is met de bouw van de Nutsspaarbank op de hoek van het Julianaplein hoek Spoorstraat. Maar ook de liefhebbers van oldtimers komen weer aan hun trekken denk ik zomaar. Kortom dit is ook echt weer zo’n foto waarbij je kunt denken waar de tijd is gebleven.

3 Comments on “728 – Station Den Helder

  1. Ik vind nog steeds dat dit station het mooist is als je het van bovenaf ziet. Dan wordt pas duidelijk wat de architect bedoelt heeft.

  2. Het blijft erg jammer – maar helaas onomkeerbaar – dat dit wanproduct ons het prachtige oude station aan het Koningsplein heeft gekost. Gelukkig was de gemeente Harlingen verstandiger, daar is een soortgelijk station nog steeds in gebruik (gelukkig)…