725 – De Albert Heijn bezorger.

Wij hebben de kerstdagen die inmiddels alweer een paar dagen achter ons liggen gevierd met een paar goede vrienden en dat brengt altijd gezelligheid met zich mee!. Overigens zijn de voorbereidingen voor de kerstdagen niet meer zo vermoeiend als vroeger, toen moest je voor een paar dagen eten en drinken in huis halen. Tegenwoordig is de Albert Heijnwinkel bij ons in de Schooten het hele jaar open en dat voorkomt een heleboel stress. Uit overlevering weet ik dat er vroeger bij mijn ouders thuis iemand van Albert Heijn met een bakfiets aan de deur kwam met kruidenierswaren. Op de foto van vandaag zien we een Albert Heijn verkoper met bakfiets op het Koningsplein, met op de achtergrond nog mooi zichtbaar de drogisterij van van Berkum en de banketbakkerij van Elte. Nou wat mij betreft kan het aftellen beginnen en kunnen we van start gaan met een derde decennium (2020) de tijd gaat hard! Maar ik kan u nu al meedelen dat er volgend jaar een paar heel interessante afleveringen van Afgestoft op stapel staan! En nu wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om u allen een voorspoedig en vooral gezond 2020 toe te wensen!

 

 

7 Comments on “725 – De Albert Heijn bezorger.

 1. Ach ja Cees de tijden dat de bakker en de melkboer en de groenteboer voorbij kwamen is voorbij.
  is het beter geworden misschien zal het zo zijn je kunt ook in je huis blijven zitten en online gaan.
  leve de man van de SRV is er niet meer
  Maar goed dit is de laatste voor dit jaar zoals belooft ik kijk uit naar de avonden van afgestoft echter eerst even afkikken van alle vreet en zuippartijen.
  Daardoor heb ik er een familie bij voel me daardoor nog jonger een frisse blik en kijk uit naar 2020

  IK WENS EEN IEDER EEN FIJNE JAAR WISSELING EN VEEL GEZONDHEID (en veilig)

  proost kennissen en vage bekenden

  • Ik hoop nog tot in lengte van jaren te kunnen genieten van de rubriek Afgestoft het voegt iets toe wat je in heel Den Helder nergens ander vind! Ook ik wens alle Afgestoft lezers en de vage Nsburgemeester een gezellige jaarwisseling en een voorspoedig 2020 toe.

    • Ik lees alleen maar in jouw teksten proost.
     Er zijn meer dingen in het leven dan proost.
     Geniet toch eens op een andere manier van het leven jongen.

 2. In de tijd van de foto was een Albert Heijn een winkel met een dame achter de toonbank, waar je op je beurt moest wachten en de klanten één voor één werden bediend. Als het druk was, dan was het niet altijd duidelijk wie er aan de beurt was. Voordringen kwam nogal eens voor en vooal als kind was je er gauw slachtoffer van.
  De supermarket is een uitvinding uit Amerika die in de jaren ´50 naar Europa is overgewaaid.
  Overigens hebben we hier in Recife een jaar of 15 geleden ook Albert Heijns gehad, hoewel niet onder die naam. Ahold, dat is de maatschappij waar AH van is, had een keten van supermarkets hier, de Bompreço (“Goede Prijs”) gekocht. Aardig en goedlopend bedrijf.
  “Ahold heeft de sambaballen uit de kast gehaald”, jubelde de Telegraaf.Helaas moesten de sambaballen al gauw weer terug in de kast: Ahold kwam in de problemen en heeft de Bompreço weer verkocht. Is nu van Walmart, Amerikaans.

 3. Dank voor je inzet Cees, ook hier weer een prachtige foto.

  Ik wens jou en de jouwen ook hele fijne dagen en een gezegend 2020.

 4. Ik wens de redactie en alle lezers van Afgestoft een gezellige jaarwisseling en spreek de wens uit dat er komend jaar weer heel wat afgestoft gaat worden!