722 – Dubbeldekker in de Beatrixstraat

Ik probeer in de maand december altijd wat afstand te nemen van mijn bestuurlijke werk en mijn hobby’s, en mij volledig te concentreren op de gezelligheid van de donkere dagen voor kerst! Alleen schijnt het door allerlei omstandigheden bijna niet te lukken. Maar afgelopen zaterdag is het mij toch gelukt om heerlijk naar een paar dvd’s te kijken van de Engelse comedyserie On the Buses (de Dubbeldekkers). Misschien weet u het nog centraal in de serie stonden de buschauffeurs Stan Butler en Jack Harper en zij hadden het voortdurend aan de stok met de inspecteur van de remise Cyril “Blakey” Blake. Op youtube is de serie ook nog te vinden. En om het allemaal nog eens in uw herinnering te brengen, toon ik u vandaag een foto van een dubbeldekker die geparkeerd staat in de Beatrixstraat voor de herenkleding winkel van Neels. Op de dubbeldekker staat de naam Lebus of Londen, en er staat tevens een sticker op met de vermelding: ,,Mobile Excibition” ( volgens mij is dat mobiele expositie). Maar het doet ook vermoeden dat het een reclame bus is geweest van de voormalige Engelse meubelfabrikant en groothandel Harris Lebus. Ik denk dat ik van de week maar weer eens naar een oude tv serie op dvd ga kijken, misschien brengt het mij weer op gedachten om iets te schrijven.

2 Comments on “722 – Dubbeldekker in de Beatrixstraat

  1. De Harris Lebus factory. Wat een bijzonder verhaal om te lezen (Google het maar eens).