720 – Commandeursplein

Vandaag blijf ik eens dicht bij huis heb ik zo bedacht, vandaag blijf ik eens in de omgeving zitten van mijn werkplek! We hebben in deze rubriek zo zoetjes aan al over van alles en nog wat geschreven, en volgens kenners komt De Schooten en Nieuw Den Helder er belabberd van af. Daarom toon ik u vandaag een foto van het meest beroemde plein van De Schooten en dat is het Commandeursplein en mijn werkplek. En ik beloof u dat we volgend jaar eens wat meer aandacht zullen schenken aan Nieuw Den Helder, want ook daar is de afgelopen tijd van alles gesloopt. En alles wat gesloopt is komt in aanmerking voor de rubriek Afgestoft.

5 Comments on “720 – Commandeursplein

 1. Ach Ja Cees dit soort perkjes kan ik me nog herinneren ik woonde zelf in de Johannes Brinkostraat ik heb de serviceflat’s nog zien bouwen en hoed dan zullen mensen zich afvragen
  Nou mijn wijlen vader was marine man en kon vliegers maken tot op eeen dag ik eigenwijs ik ging vliegeren en ja U raad het al mijn vlieger vast in een hijskraan grrr
  In de avond haalde een dappere buurman er voor mij uit
  Wat wil nu het rare mijn inmiddels overleden 1e vrouw woonde daar toen ook al en volgens mij was die dappere man mijn toekomstige schoonvader
  Hoe gek kan het lot gaan ik inmiddels moe maar voldaan van alle kerst prikkels en zie met plezier 10 medewerkers van de gemeente de boom put
  bij Boon voor inspecteren kan niet wachten tot dit ding er weer staat naar jaren van afschuw voor de kerst heb ik er ZIN in

 2. Het is toch een stukje oer-Schooten. Want dit behoort tot de 1e bebouwing uit 1964

  • De Schooten zuid (waar ik o.a. kantoor houd) dateert uit 1969. En daarmee is mijn huis dus stilletjes 50 jaar geworden. Langzaam maar zeker komen wij aan de beurt Leo 🙂