718 – Uitzicht vanaf de Zuidstraat op Boerenverdriet!

Vandaag laat ik u eens genieten van een foto die ik afgelopen vrijdag pas in mijn bezit kreeg, sterker nog sinds de opening van onze oudheidkamer op vrijdag 22 november regent het historische aanbiedingen, zeg maar van foto’s tot winkelinventarissen! Maar goed, de foto die ik vandaag aan u toon is een heel bijzondere en gemaakt rond 1950 als ik het zo bekijk. Voor ons zien we rechts de voorplecht van het voormalige marvaschip Hr. Ms. Schorpioen aan de Zuidstraat. En in het midden zien we, dat op de aanlegsteiger twee heren bezig zijn met de voorbereidingen om te gaan vissen. Achter de ark van de Marine Watersport Vereniging zien we het koninklijk jacht de Piet Hein liggen met daarachter waarschijnlijk een van de sterkte afgevoerd marineschip. Maar de foto laat ons ook zien dat de vroegere Marinekazerne aan de buitenhaven al helemaal verbouwd is, en daar tegenover ligt Hr. Ms. wachtschip de Hertog Hendrik. Ook is te zien dat in het midden voor ons de bouw activiteiten zijn begonnen voor de inmiddels alweer jaren geleden gesloopte Bewapenings Werkplaatsen (BW). Dit is echt weer eens zo’n foto waar je uren naar kunt staren want er wordt een geweldig stukje maritieme historie weergegeven!

Foto: Uitzicht vanaf de Zuidstraat op Boerenverdriet.

3 reacties op “718 – Uitzicht vanaf de Zuidstraat op Boerenverdriet!
 1. DeNachtburgemeester schreef:

  Ach ja Hoe snel vliegt de tijd aan ons voorbij kun je nagaan in iets meer als een halve eeuw gebouwd en weer vernietigt
  Maar ik moet zeggen de plannen die nu zijn beslag vinden of krijgen zien er rooskleurig uit
  Alleen onze entree vanaf het station dat is triest een gelegenheid tot eten en drinken een visboer die op de hoek zit
  Ben erg benieuwd wanneer die gevel sneuvelt en plaats maakt voor wat anders
  Maar goed dit is een enorm unieke foto hoe vaak ik vanuit een kroeg of patatzaak naar buiten heb gekeken heerlijk thanks Cees-Jan

  • Jaap Snor schreef:

   Ook dit is weer een fantastisch mooie foto uit de rijke geschiedenis van Den Helder. Het is alleen jammer dat er maar zo weinig mensen zijn die hier oog voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.