714 – Sinterklaas is weer in Den Helder

Afgelopen zaterdag is Sint Nicolaas weer in Den Helder aangekomen en dat is op zich altijd een leuke gebeurtenis jaarlijks. En daarom toon ik u vandaag twee foto’s uit het Sint Nicolaas verleden van heel wat jaren geleden, laten we maar zeggen uit die van burgemeester Rehorst! Het was wel de tijd dat er nog geen discussie was over de pieterman knechten waar Toon Hermans een onsterfelijke conference over heeft gemaakt. Overigens snap ik niet waarom de partij voor de dieren, zich nooit eens druk heeft gemaakt over het feit dat Sint Nicolaas met zijn paard over de daken loopt. Maar goed terug naar de foto’s van vandaag, op de eerste zien we Sint Nicolaas en burgemeester Rehorst op het balkon van het stadhuis aan de Kerkgracht. En op de tweede foto zien we een prins carnaval en daarnaast toenmalig schouwburg directeur Louis van Loo en burgemeester Rehorst in een gezellige ambiance zo te zien.

 

5 Comments on “714 – Sinterklaas is weer in Den Helder

 1. Ach ja Cees wie kent die conference niet.
  Dit doet me denken aan mijn lieve moeder die altijd dubbel ligt bij het horen hiervan.
  Overigens ik heb dit soort dingen wel gedraaid in aanwezigheid van standje 69 en een broer van me ook de adj kok van de KM was hier regelmatig bij aanwezig
  Zojuist weer opgezet voor moeders ze schaterde het uit
  Ach ja Cees thnx Ma heeft een goede start van de dag

 2. Bijzonder om te zien eigenlijk; de Sint van tegenwoordig ziet er veel professioneler uit. Ook werd ik verrast dooreen foto in de Helderse krant van gisteren waarin een witte zwarte piet naast de Sint stond. De foto dateerde uit de 70-er jaren!

  • Ja dat kwam vaker voor of ze waren te laat of ze waren allergisch voor de smink
   Zo zie je maar de discussie is van alle tijden

  • Maar we hadden toen wel een burgemeester die gezag had in Den Helder, tegenwoordig vraag je je af wie de regie in onze stad in handen heeft??