710 – Houdt Den Helder Helder!

Den Helder staat deze week in het teken van de oranje bak, afgelopen maandag werden in de Schooten de eerste oranje afvalbakken uitgereikt. Overigens had het van mij ook wel een groene of rooie bak mogen zijn in plaats van oranje. Volgens de Helderse Courant krijgen ruim zevenduizend huishoudens in de Schooten, Boatex, Nieuw Den Helder en Huisduinen een rolcontainer voor plastic, blik en drinkpakken. En de oude vertrouwde grijze restafvalbak wordt ingenomen. Dat is natuurlijk wel mooi, maar het verplicht je toch tot het kopen van een vuilnisbak om je vuilniszak in te stoppen tot hij vol is, gelukkig heb ik nog een echte Helderse vullisbak! In de nieuwe situatie hebben alle huishoudens de beschikking over een afvalpas om het restafval wat overblijft in een ondergrondse container te deponeren. Weet u, zo af en toe denk ik nog wel eens aan de tijd terug dat Toon van der Hert twee keer in de week met de vuilniswagen het huisvuil kwam ophalen. En op de vuilniswagen stond de bekende slogan Houdt Den Helder Helder!

 

5 Comments on “710 – Houdt Den Helder Helder!

 1. Op de mooie nieuwe website (houd ook Afgestoft helder!) een leuke foto van een mooie DAF vuilniswagen. Zo ken ik ze ook nog. Uit de tijd dat het vuil in een schip werd gestort die het vervolgens buitengaats weer ging lozen. Of misschien werd het wel gebruikt om mooie heuvels “te bouwen” in De Schooten?
  Wat toen normaal was is nu onbespreekbaar.
  En over 50 jaar gaat het precies zo ……………..

  • In die tijd was er ook al recycling: van het vuilnis dat in zee was gestort kwam een deel weer op het strand terecht.

 2. In een donkergrijs verleden heb ik dit soort plastic bakken rondgebracht voor Cor een grijze en een groene.
  groen stond voor gft grijs voor alle andere troep
  Nu zijn we 40 jaar verder en wat schetst mijn verbazing nog een bak erbij blauw voor plastic en rood voor papier of omgekeerd??????????
  Ik als ex Defensie medewerker heb 40 jaar geleden geleerd groen is voor papier grijs was afval
  het zal wel een andere uniformiteit zijn maar heden ten dage maar Oranje is een heilige kleur binnen Defensie
  Voor onze anti koningshuis gezinde werkt de kleur Oranje als Rood voor een stier
  Dus de bedenker van al de afval stromen is of gek of een anti van alles en nog wat
  Maar het is weer een mooie dag ik ga flierefluiten met mijn prinses wie geen onderscheid maak tussen zwart of wit we zijn namelijk allemaal gelijk we zijn HOMOSAPIENS

  Cees bedankt voor het interessante stukje over Afval en de schitterende foto’s die je ons op gezette tijden voorschotelt

 3. Als mijn neefje bij ons logeerde en zo’n vuilniswagen zag, riep hij “Houdt Den Helder Helder en Houdt Goor Goor”. Dat vond ik toen leuk bedacht.