707 – Visserslatijn

Talrijk zijn de foto’s waarop personen te zien zijn die zich al leunend tegen een brugleuning zoals hier bij de Ankerparkbrug lieten fotograferen! En vaak was dit ook de plek waar visserslui elkaar regelmatig tegen kwamen om over het een en ander van gedachten te wisselen. Op de foto zien we van links naar rechts Willem Gerssen, Nan Bakker, Geert Bakker, Jan Wuis en Kees Koorn. Maar op zich is deze foto voor de rest ook de moeite van het bekijken waard, kijk alleen maar eens naar de opgang Ankerparkbrug met die ouderwetse gaslantaarns er op. En aan de overzijde zien we nog net het dienstwoninkje waar brugwachter Smit eens woonde, gelukkig heeft het de tand des tijds aardig overleefd En als we nog iets verder kijken zien we ook nog een glimp van de Zeevaartschool aan het Ankerpark. Rechts op de achtergrond is de Scheepswerf van Visser te zien. Overigens ik weet niet of ik u kan enthousiasmeren, maar de Stichting Afgestoft organiseert dinsdag 29 oktober een beameravond over vis, visserij, vissers en de Visbuurt! De beameravond vindt plaats bij café Kaper Zuidstraat 67 om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. Zowel de toegang als het eerste kopje koffie zijn gratis.

12 Comments on “707 – Visserslatijn

 1. Heerlijk dit soort foto’s zo na een avond vol feest perikelen
  En Ach ja denk ik dan wat was het leven eenvoudig toen zonder al het moderne gedoe
  Mij valt de laatste tijd op dat men alleen nog tijd heeft voor die toverdoos die mobiel heet
  zelfs als je aan de bar zit is dat ding heilig
  Nou was ik nooit echt een prater ik werd laatst zelfs Willem de Zwijger genoemd

 2. @DeNachtburgemeester: Ik ben geen beller, ik heb wel zo’n ding, ben er ook wel blij mee. Maar in gezelschap blijft het ding in de broekzak!

  Prachtige foto trouwens, uit de tijd dat mijn broer ook net begon in de visserij, die toen nog vele kotters telde.

 3. Denk dat de heren na het nemen van die foto vermoedelijk wel dorstig waren en gauw bij Joop Woud naar binnenwipten voor een kop koffie o.i.d.
  Ja inderdaad Hijneken ,toen had Den Helder nog een flinke vloot viskotters.Allemaal naar zijn moer geholpen door die vele onzinnige regels welke zijn opgelegd door Europa en dit lot wacht onze boeren ook over niet al te lange tijd.

 4. Wie zou dat kleine jongetje zijn die op
  het hekwerk tussen hen in zit?

 5. Alles natuurlijk leuk, maar nou weten we nog steeds niet wie de broer van meneer Hijneken was! Ik kop het balletje vanavond wel in op de beameravond bij Kaper.