704 – Achterbinnenhaven

Zondag zaten we nog in de Jan in ’t Veltstraat bij groenteboer Dirk Geervliet. En daarom kan het helemaal geen kwaad om nog even in de Visbuurt te blijven, het blijft ondanks dat er veel van het oude is verdwenen een gezellige wijk. De foto die ik u vandaag laat zien is een heel bijzondere zwart/wit foto gemaakt ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw die ons een beeld geeft van de Achterbinnenhaven! We zien dat er in die tijd nog woonboten lagen, waarvan één in zinkende toestand. Maar de foto toont ons ook een beeld van het dagelijkse leven. Want zo als u kunt zien maakten de bewoners van de kleine arbeiderswoninkjes dankbaar gebruik van de bomen aan de waterkant om daar hun wasgoed te drogen te hangen. Heerlijk vind ik het altijd om naar dit soort foto’s te kijken, het doet mij altijd denken aan het fotografisch werk dat Ed van der Elsken (1925-1990) van Amsterdam heeft gemaakt.

 

3 Comments on “704 – Achterbinnenhaven

  1. Kijk hier gaat mijn hart van op hoe vaak en hoe veel zag ik dit soort gezichten op de foto

  2. Ach ja een biertje in de BB
    En dan vliegensvlug naar ma om te lunchen
    Maar dat was toen en we leven nu
    Pluk de dag en leef

  3. Woonboten? Tjonge, de tijden zijn verandert. Niet ten onrechte trouwens, ook deze kant van de gracht ziet er tegenwoordig prima uit.