698 – Eerste paal Zoetelief

We weten zo langzamerhand al jaren dat Den Helder een stad is waar de stadsvernieuwing nooit tot een eind komt! Zo staat dit gebouw er, en morgen wordt besloten om het weer af te breken, slopersbedrijven en aannemers varen daar weer wel bij. Ik denk dat velen onder u zich nog wel de oude Keizerstraat zullen herinneren, en na de herinrichting de start van de Beatrixstraat. Even voor de jongere lezers van deze rubriek, het Thai restaurant Pwong Tong en het Stadscafé Flow zijn de enigste twee gebouwen in de Beatrixstraat die zijn overgebleven van de oude Keizerstraat. En om het allemaal wat te illustreren, laat ik u vandaag genieten van een foto waarop nog een deel van de oude Keizerstraat te zien is, met de toonzaal van garage Hoveling en de winkel in medische producten Sanité. Verder ziet u, dat de nieuwbouw aan de Beatrixstraat ook gestaag door ging, in dit geval mochten toen twee kinderen van de familie Zoetelief op zaterdag 31 oktober 1970 de eerste paal slaan voor een nieuw warenhuis. Inmiddels al weer vele jaren geleden heeft de firma Zoetelief het stokje overgedragen aan de firma Blokker.

 

2 Comments on “698 – Eerste paal Zoetelief

  1. Ja, Zoetelief een geweldig gezellige winkel was dat en een echte Helderse onderneming! Tegenwoordig zit Blokker in het pand aan de Beatrixstraat daar is zoveel veranderd in de loop der jaren en het is er niet gezelliger op geworden.

  2. Prachtig plaatje Cees, bedankt!

    Weet iemand over Reyer Zoetelief één van die kinderen is?