697 – Nieuwbouw aan het Julianaplein.

Bijna 51 jaar geleden werd de foto gemaakt die ik vandaag aan u laat zien van een braakliggend stuk terrein aan het Julianaplein! U ziet dat er op genoemde locatie al een directiekeet is neergezet, en dit alles is voor de bouw van een winkelcomplex met woningen daarboven. In dit nieuw te bouwen complex zouden ondermeer de Raiffeisenbank en de Gruyter (snoepje van de week) een plek krijgen. De Raiffeisenbank is al weer sinds jaar en dag de Rabobank en de Gruyter behoort inmiddels alweer tot het grutter verleden. Overigens het gebouw waar we tegen aankijken is de zusterflat van het voormalige St. Lidwina ziekenhuis. Verder zien we op de achtergrond nog het politiebureau, het VBZ gebouw en we hebben nog een ruim uitzicht op de Prins Hendriklaan. Inmiddels is het straatbeeld alweer verschillende keren op de schop gegaan en hebben zowel het Julianaplein als het Bernhardplein weer de zoveelste metamorfose gehad en let op, dat zal nog wel een keer gebeuren!

 

3 Comments on “697 – Nieuwbouw aan het Julianaplein.

  1. Kijk dit soort foto’s blijven een genot om naar te kijken
    Hier kun je mede aan zien dat de stad althans het Dorp een stad werd.
    Zo ook nu het dorp of onze stad zoals menig geen zegt als ik door de stad loop overdag of ‘s nacht dan zie je hier en daar de jassen van Den helder smoel krijgen.
    Hoe ouder je word begin je soms te mijmeren daar stond dat en dat toch en daarom is het goed dat er stichtingen zijn die zich hier voor inzetten.