691 – Rondje Buitenhaven

Ik weet niet hoe het met u gesteld is maar bijna iedere zaterdag, alleen bij slecht weer natuurlijk niet, fiets ik een rondje over de Buitenhaven. Heerlijk is het om uit De Schooten vandaan richting Burgemeester Visserbrug te rijden, eenmaal boven op de brug heb je een heerlijk uitzicht op het Bassin. En dan vervolgens de Binnenhaven op, bij mij bekruipt dan altijd een gevoel dat ik de nostalgie kan ruiken, de Helderse grachtengordel vind ik nog altijd het meest inspirerende van onze stad. Nou moet ik erbij vertellen dat ik altijd een wisselend rondje fiets. De ene keer rijd ik de Binnenhaven helemaal af om via de Zuidstraat de Weststraat richting Hoofdgracht te gaan en dan ga ik richting Buitenhaven. En gisteren ben ik eens lopend over de Van Kinsbergenbrug gegaan en het uitzicht vanaf de brug is ook fascinerend want aan beiden kanten heb je watersportverenigingen. Maar over watersportverenigingen gesproken laatst kwam ik er achter dat de Watersportvereniging “Helder-Willemsoord-Nieuwendiep” (HWN) in april 100 jaar bestond, bij deze mijn felicitaties nog. Vanwege die honderdste verjaardag toon ik u vandaag een fantastisch mooie foto van het HWN complex.

 

 

2 Comments on “691 – Rondje Buitenhaven

  1. Een geweldige foto het haven gebied van Den Helder heeft mij altijd kunnen bekoren als kind was ik er vaak te vinden
    Het zal waarschijnlijk door het beroep van mijn vader zijn geweest Ik was iedere woensdag te vinden nabij de mijnendienst even bij pa zijn werk kijken
    Jaren later ging ik zelf voor die werkgever werken en zodoende zijn deze afbeeldingen mij dierbaar

  2. Ook ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de HWN te feliciteren met hun 100ste verjaardag!