693 Kerkgracht 1

Nou binnenkort gaan er een aantal gemeentelijke diensten verhuizen naar ons voormalige stadhuis aan de Kerkgracht 1. Op zich moet ik zeggen dat ik dat best wel weer zie zitten want laten we eerlijk zijn de uitstraling die het oude stadhuis aan de Kerkgracht heeft is toch fantastisch. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het pas gerestaureerde Monument voor het reddingwezen en het carillon aan het Helden der Zeeplein. We mogen echt ondernemer Huib Broeke dankbaar zijn dat hij na de vernietigende brand in 2005 en de enorme schade die ontstond, het oude stadhuis weer in zijn volle glorie heeft kunnen herstellen. Overigens vraag ik mij wel af of er nog wel een busverbinding is, want je zal maar op het station staan en je moet naar het stadhuis, gelukkig is er dan de mogelijkheid om op het station een fiets te huren. Maar er is een tijd geweest dat je met de bus van van der Wijst bij het stadhuis aan de Kerkgracht kon komen, kijk maar naar de foto die ik u vandaag laat zien. Ik denk dat ter gelegenheid van een nieuwe dienstregeling toenmalig wethouder Piet van der Vaart zich heeft laten vereeuwigen voor het stadhuis aan de Kerkgracht!

5 reacties op “693 Kerkgracht 1
 1. DeNachtburgemeester schreef:

  Wat een prachtige foto zeg heerlijk koud aan de straat te zien
  Als ik hier naar kijk denk ik aan de rondleiding die ik kreeg van een bekende van mij vol passie en liefde sprak hij over het glas en lood
  Om je uit de brand te helpen Cees lijn 31 komt nog steeds langs ons gemeentehuis en van de stopplaats is op de kanaalweg vandaar is het een kleine wandeling langs het Carillion

 2. Dirk-Jan Klein schreef:

  Weet iemand wie vroeger het Carillion onderhield
  Ik heb een vaag vermoeden maar kan hem niet plaatsen volgens mij was het Dhr J.v/d Berg niet Jack de drummer

 3. Petit Saya schreef:

  Het onderhoud van het carillon was altijd in handen bij een bedrijf in Alkmaar.