689 – Binnenhaven

Vorig jaar hebben we het in deze rubriek gehad over de officiële ingebruikname van de Laurens Brandligtbrug op dinsdag 16 januari 1968. Voor degene die het niet meer weet de Laurens Brandligtbrug is de verbinding tussen de Ruyghweg richting Nieuwe Haven. Voor de ontsluiting van al het verkeer was het natuurlijk geweldig zo’n nieuwe brug. Maar er zat natuurlijk ook een stuk menselijk leed aan vast. Stel je eens voor, je woont lekker aan de Binnenhaven of lekker rustig aan de Achterbinnenhaven en je krijgt een brief in je brievenbus dat je over niet al te lange tijd je huis moet verlaten omdat het gesloopt moet worden vanwege de bouw van een brug! Ik neem aan dat het zo gegaan moet zijn, en nadat alles bouwrijp is gemaakt verschijnt er in 1964 op de Binnenhaven op de plaats waar de gesloopte huizen stonden een ultra moderne woonwagen. Deze woonwagen zou voor twee en een half jaar de woonplek zijn van de uitvoerder die de nieuwe oeververbinding moest bouwen. Overigens als je rechts boven de woonwagen kijkt zie je nog net een gedeelte van het graanpakhuis van Keijzer iets verderop aan de Binnenhaven gelegen. En om uw geheugen weer wat op te frissen toon ik u naast de foto met de woonwagen ook een foto waarop het graanpakhuis van Keijzer te zien is. Maar de foto biedt ook een geweldig mooi uitzicht op de statige Binnenhaven compleet met gaslantaarn.

 

4 Comments on “689 – Binnenhaven

  1. We weten niet hoe de bewoners en eigenaren van die afgebroken huizen er financieel zijn afgekomen, maar naar wat ik gehoord heb over soortgelijke gevallen is de geleden schade toen ruimschoots vergoed.

  2. Weer erg leuke foto’s inderdaad. En voor mij ook een interessant stukje tekst! Ik reageer niet zo veel maar bekijk wel altijd de foto’s en lees de stukjes tekst er bij. Bedankt hier voor. Barrie Stevens zou wel zeggen: “Vooral doorgaan!”