684 – Stormschade in de Oostslootstraat

Eigenlijk is het best wel eens een keer de moeite waard om af en toe in deze rubriek wat opmerkelijke foto’s te plaatsen want die zijn er zat! Ik heb laatst al eens een foto geplaatst waarop burgemeester Rehorst, zijn echtgenote en wethouder Prins te zien waren bij een postduivenvereniging! En omdat het in onze stad nog wel eens hard kan waaien met alle gevolgen van dien gaan we vandaag nog eens terug naar maandag 2 april 1973. Op die dag trok er een zware storm over Nederland, nog geen vijf maanden na de zeer zware storm van maandag 13 november 1972. Op zee sloeg het zendschip van Radio Veronica los. In onze stad had de storm ook flink huis gehouden, bomen waren ontworteld en links en rechts waren er dakpannen van huizen afgeblazen. Maar de grootste schade in Den Helder was ontstaan bij een hoekhuis aan de Oostslootstraat hoek Ooststraat, daar was de hele buitenmuur van het huis naar beneden gekomen zoals u op de foto kunt zien!

1 Comment on “684 – Stormschade in de Oostslootstraat

  1. In dat hoekhuis aan de Oostslootstraat woonde mevrouw Kater!
    Marinus heeft haar vast wel gekend.