683 – Dieseltrein naar Alkmaar!

Buiten de gebruikelijke reacties op de afgelopen afleveringen van deze rubriek over de Polderweg en het daarbij behorende station heb ik ook op straat van diverse mensen gehoord dat ze het zeer op prijs stelden. Maar vandaag nemen we op gepaste wijze afscheid van het spoor in Den Helder en dat doen we met een tweetal unieke foto’s. Op de eerste foto zien we een dieselelektrisch driewagenstel wat op dinsdag 17 april 1956 langs de Boerhavestraat en de Brakkeveldweg raast op weg naar Alkmaar. Het mooie van deze foto is ook dat je nog een prachtig uitzicht hebt op de garage van Jan Moorman en kapper Weidema. Op diezelfde dinsdag 17 april heeft onze onbekende fotograaf nog een tweede foto gemaakt waarop een dieselelektrisch vijfwagenstel te zien is. Overigens de palen die we boven de trein zien uitsteken waren voor het in aanbouw zijnde seinhuis, dat naderhand weer grotendeels is afgebroken! Bij de planning was nog niet met elektrificatie in 1958 gerekend.

 

2 Comments on “683 – Dieseltrein naar Alkmaar!

  1. Grappig om te zien dat beide treinen over de plek rijden waar later het spoortunneltje tussen Sluisdijkstraat en Brakkeveldweg zal verschijnen!