680 – Polderweg deel 2

Afgelopen zaterdag hebben we in deze rubriek een bezoek gebracht aan de Polderweg, en vandaag doen we dat nog eens een keer. Alleen over de foto die ik u vandaag toon is maar heel weinig te vertellen. We zien namelijk het spoorwegemplacement aan het einde van de Polderweg tenminste wat er nog van over is. Want na de opening van het nieuwe station van Den Helder op zaterdag 31 mei 1958 is men meteen begonnen om het oude station aan de Prins Hendriklaan te slopen. Op de foto zien we in ieder geval een stapel bielzen liggen en we hebben een ruim uitzicht op een stukje horeca verleden namelijk het al weer jaren geleden verdwenen café de Postbrug.

3 Comments on “680 – Polderweg deel 2

 1. Och Cafe Postbrug ook reeds gesloopt voor een raar gedrocht voor het Leger nee niet de landmacht maar het Leger des heils
  Ben er ooit nog geweest met wijlen mijn vader.
  Pa een een flesje ik niet te jong nog dus voor mij een colaatje.
  Nee ik ben bang dat het slopen gestaag doorgaat soms ten goede maar vaak ten koste van mooie panden.

 2. Toen in 1958 deze foto gemaakt werd was het Koningsplein ook nog een stuk gezelliger! Tegenwoordig is er geen café meer te vinden, en is het een plein ver beneden de stand van een Koning.

 3. Frank,

  Dat klopt! De gezelligheid is nu vooral op het Breewaterplein. Een stad ontwikkeld zich, dit hoort daar ook bij.

  Nachtburgemeester,

  Geen zorg over mooie panden die gesloopt worden. Ik ben er van overtuigd dat zoiets in deze tijd niet geaccepteerd zal worden.