679 – Polderweg

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een bezoek brachten aan de Polderweg, en voor vandaag heb ik dan ook een juweeltje van een foto in zwart/wit van de Polderweg voor u uitgezocht! Wanneer de foto precies gemaakt is weet ik niet maar het is waarschijnlijk ergens midden jaren zestig van de vorige eeuw geweest! In het eerste huis wat we zien woonde de familie Kossen, daarnaast treffen we een VIVO winkel (Vrijwillige Inkoop en Verkoop Organisatie) aan. Na een woonhuis treffen we net niet zichtbaar door een passerende brandweerwagen de bloemenwinkel van Maarten Huizing (Maarten Stokroos) aan. En dan denkt u natuurlijk, dan krijgen we de winkel van de firma Huitema, bijna goed want voor Huitema zat de firma Slikker in deze winkel. Als we de Cornelis Evertsenstraat oversteken krijgen we de apotheek van Dillingh. Aan de overzijde van Dillingh treffen we het gebouw van de Gemeentelijk Sociale Dienst aan. En als we onze weg aan de Polderweg vervolgen zien we aan het einde de Nutsspaarbank u weet wel dat gebouw met die beroemde letters op het dak. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Petrus en Pauluskerk en ’t Huys Tijdverdrijf die beide op de achtergrond te zien zijn! Dit is echt zo’n afbeelding waar je eens rustig naar moet kijken, want ook dit is weer een stukje Helderse historie waar je uren naar kunt kijken.

6 Comments on “679 – Polderweg

 1. Maar goed dat we de foto’s nog hebben want niet iedereen kan zich bepaalde zaken nog herinneren,zeker als je de plek in zijn huidige situatie bekijkt.Hier liggen bijvoorbeeld nog die heerlijke klinkers als weg nu ligt er een zwarte dropveter en ja ik weet ook wel de tijd is verandert en we hebben zwaarder verkeer maar toch denken met mij met weemoed terug aan deze tijd.

 2. Ja, weer een leuke foto. De VIVO met sigaretten automaten buiten. TV antennes op daken.

 3. Leuke foto, maar in mijn jeugd stonden die lelijke blokkendozen rechts er niet. En ook die straat rechtsaf was er niet. Er waren struiken en volkstuintjes naast de spoorrails. Die rails liepen tot aan het Koningsplein. Met daarop de indrukwekkende stoomtreinen. Aan het eind van het NS-terrein bij het Koningsplein stond een heel groot gemetseld urinoir. Was wel nodig met al dat omlopen. Dát is voor mij historie.
  Voor het station lag het Julianapark met de muziektent. Het optreden van Johnnie Jordaan in die muziektent staat me nog helder voor ogen.
  Zijn er geen foto’s uit die tijd?

  • Beste Barend
   Ik heb in deze rubriek het voormalige spoorwegemplacement al zo veel keren voorbij zien komen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de muziektent met optreden van Johnny Jordaan, u moet gewoon alle afleveringen van de rubriek Afgestoft nog maar eens nalezen!