678 – Huize Avondrust

U weet dat ik een groot verzamelaar ben op het gebied van foto’s van Den Helder, maar er zijn altijd hiaten in een verzameling! Waar ik op doel is het volgende, ik denk dat het inmiddels ruim 55 jaar geleden is geweest dat ik bij vader achter op de solex naar Huisduinen ben geweest om iemand te bezoeken in Huize Avondrust. Voor mijn gevoel was het echt een tehuis voor oudere heren met een grote slaapzaal. En dat klopt ook wel want op donderdag 28 februari 1957 is Gerrit Hendrik Meijer (Japie Meyer) er op 75 jarige leeftijd overleden. Maar ik ben nog nooit ergens een foto tegen gekomen van dit voormalige Ouweliedenhuis. Tot dat ik vorige week een foto uit 1967 in handen kreeg waarop staan afgebeeld het echtpaar Meijer als de beheerders van Avondrust. Op zich is het prachtig dat het gebouw waar Avondrust in ondergebracht was er nog staat, tegenwoordig is het in gebruik als Hotel The Baron Crown en het mooie is natuurlijk dat je er nog steeds van een heerlijke avondrust kunt genieten zij het nu op een veel luxere manier dan toen!

2 Comments on “678 – Huize Avondrust

  1. Voor “Avondrust” werd gebouwd was daar de Uitspanning/herberg “De Tuintjes” met een speeltuin. Anton Pieck deed er inspiratie op voor zijn Efteling. En in heel oude tijden had Dr. Dominee van Till daar zijn kruidentuin

  2. Wat een schitterend verhaal over de Uitspannings/herberg ‘De Tuintjes’. Het verhaal over ds. Salomon van Til ken ik wel.