677 – Middenweg en Javastraat

Eigenlijk is het best interessant om naar te kijken zo’n foto die gemaakt is vanuit de watertoren in de richting van de Middenweg en Javastraat. Op de voorgrond zien we de Vakschool voor Meisjes tegenwoordig het kantoor van Woningstichting, met daarachter duidelijk zichtbaar de voormalige garage van Manshanden. Dit is echt zo’n o ja foto, waar van alles en nog wat op te zien is, voor de een wat meer en voor de ander wat minder. Want schuin achter de garage van Manshanden richting Javastraat zien we nog net een gedeelte van Dansschool Siebeling! Vervolgens krijgen we aan de linkerzijde van de Javastraat zo’n statige rij van huizen waar wonder boven wonder nog nooit iemand aan heeft zitten prutsen, in een ver verleden heeft dokter Bakker daar nog gewoond. Maar ook is het mogelijk om via deze foto een kijkje te nemen in de Sumatrastraat met de Apostolische kerk tegenwoordig Apostolisch Genootschap genaamd!

 

4 Comments on “677 – Middenweg en Javastraat

  1. Over de heer Siebeling las ik in kranten van na de oorlog dat hij voor de rechter is geweest, beschuldigd van collaboratie, maar volledig vrijgesproken.

  2. Tja, De Vakschool voor Meisjes en Dansschool Siebeling. Ik heb twee jaar achtereen dansles gehad bij Siebeling. Gevorderd dus. Begin jaren zestig kregen de leerlingen van de Vakschool via de school dansles bij Siebeling. Maar ja, stijldansen met alleen meisjes gaat uiteraard niet. Jongens gezocht…
    Het toeval wilde dat de vader van mijn beste vriend op het Gemeentelijk Lyceum adjunct-directeur van de Vakschool was. Dus werden wij moreel gedwongen ter aanvulling naar de Vakschool-dansles te gaan. Leuk of niet. Na afloop stond mijn toenmalige vriendin me altijd buiten op te wachten…

  3. Mooie overzichtsfoto als ik het zo zie is er in die buurt weinig verandert door de jaren heen buiten dat het op straat drukker is geworden en de Renault garage van Manshanden er inmiddels niet meer is
    En WSTG een stuk heeft aangeplakt aan de oude huishoudschool