676 – Helderse Begraafplaatsen

Sinds 20 juni heeft Den Helder er een nieuwe website bij die gelinkt is aan de Stichting Afgestoft namelijk www.heldersebegraafplaatsen.nl. De website is opgezet om de bezoekers kennis te laten nemen van de unieke begraafplaatsen die Den Helder rijk is. Zoals de Algemene Begraafplaats, de Joodse Begraafplaats en de R.K. Begraafplaats St. Jozef. Maar de website biedt de bezoeker ook de mogelijkheid om online een bezoek te brengen aan de Algemene Begraafplaats en de R.K. Begraafplaats St. Jozef. Naast historische informatie zoals oude foto’s vindt men op de website ook actuele informatie over de Helderse begraafplaatsen. En om het allemaal wat te illustreren toon ik u vandaag twee unieke foto’s. De eerste foto die gemaakt is voor 1930 biedt een ruim overzicht op de Algemene Begraafplaats. Op de tweede foto zien we een begrafenis op de R.K. Begraafplaats St. Jozef in 1931, en in het midden op de foto staat een persoon met een hoge hoed op dat is houthandelaar Nico Vinken (1863-1939) u weet wel van het gelijknamige bedrijf vroeger aan de Fabrieksgracht.