675 – Burgemeester Rehorst en de duiven!

We hebben in de afgelopen 674 afleveringen van deze rubriek al van alles en nog wat de revue laten passeren en volgens mij hebben we de dieren daarbij over het hoofd gezien! Daarom heb ik voor vandaag gekozen voor een heel toepasselijke foto waarop burgemeester mr. G. D. Rehorst, zijn vrouw en wethouder S. Prins te zien zijn waarschijnlijk bij een tentoonstelling van een Helderse postduivenvereniging. Ik neem aan dat de foto gemaakt is in de jaren zestig van de vorige eeuw, omdat Rehorst van 1950 tot 1967 burgemeester van Den Helder is geweest. En al kijkende naar de foto heb ik het idee dat het gezelschap het ook best naar hun zin had zo tussen al die kooien met koerende duiven.

4 Comments on “675 – Burgemeester Rehorst en de duiven!

  1. Interessant plaatje… Zeventien jaar burgemeester geweest, er zal toch veel over hem bekend zijn en zijn te vertellen. Het is allemaal iets voor mijn tijd, helaas.

    • Marinus heeft eens een boek geschreven over raadsleden van Den Helder, en daar kwam Burgemeester Rehorst ook in voor!

  2. Den Helder telde een flink aantal duivenverenigingen waarvan de meeste ter ziele zijn. Wat bij veel verenigingen het geval is geldt ook voor de duivensport. Zie de jeugd hiervoor te interesseren, dat op zich al een hele opgave is. Hoewel het voor sommige duivenhouders een belangrijke business is geworden met prijzen en aanschaf van bepaalde wedstrijdduiven die er niet om liegen. Ik moet zien te achterhalen om welke postduivenvereniging het gaat die bovenstaande foto een plek in de HC mogelijk maakte. Vermoedelijk een jubilerende vereniging.

  3. Postduif heb ik ooit horen noemen “het renpaard van de gewone man”.
    Vroeger waren er op zondagmorgen op de radio postduivenberichten. Postduiven werden per trein naar ergens in Belgiƫ of Frankrijk gebracht, op de radio werd verteld waar en hoe laat precies ze gelost waren.