664 – Walvisvaardersweg vol met auto’s!

Misschien heeft u er al over gelezen of gehoord maar ik ben bezig met de voorbereidingen om een boek te schrijven over De Schooten! De focus van het boek ligt op de historie van het winkelcentrum, maar uiteraard worden ook de vele andere voorzieningen en functies in de wijk door mij belicht! Op een oproep van mij, of er onder u nog foto’s van De Schooten zijn is bijzonder goed gereageerd maar we kunnen nog meer gebruiken! En het mooie is dat er de afgelopen week heel unieke en waardevolle foto’s zijn binnengekomen. En één daarvan wil ik u zeker niet onthouden, die is gemaakt tijdens het paalzitten in 1975 (Piet bedankt voor de foto)! De foto toont ons een beeld van de Walvisvaardersweg die letterlijk en figuurlijk is overspoeld is met verschillende soorten en merken van auto’s! De foto doet mij denken aan de film Trafic uit 1971 van de Franse cineast en acteur Jacques Tati, waarin de hoofdpersoon van de film monsieur Hulot een enorme verkeerschaos veroorzaakt! Maar onder onze lezersgroep zijn ook een aantal auto hobbyisten te vinden, dat weet ik omdat ik er een heel goed ken en volgens mij hebben die weken nodig om alle auto’s op de foto te herkennen! O ja, en als u nog foto’s van De Schooten hebt die we mogen gebruiken mail die dan door naar ceesrondel@gmail.com.

3 Comments on “664 – Walvisvaardersweg vol met auto’s!

  1. Paalzitten. Toen veroorzaakte het een verkeersopstopping, ook ik ging met mijn ouders kijken. Hedentendage zou het (denk ik) niet meer voor zo’n chaos kunnen zorgen.
    Wat ik bijzonder vind bij de eerste blik is het aantal Simca’s in het straatbeeld (er staan op de voorgrond 3 Simca’s 1000 achter elkaar). En nog een verdwaalde Vauxhall en Austin. Allemaal merken die zijn verdwenen.

    • Blijft leuk, dit soort foto’s. Tegenwoordig zouden er verkeersregelaars worden ingezet en de BOA’s zouden parkeerbonnen uitschrijven. Auto’s uit die tijd zijn nu weer geld waard.