662 – Brand in patatzaak Walvisvaardersweg

Vandaag gaan we eens een historische verkenning maken in De Schooten, ik geef toe dat ik over wijken zoals de oude Sluisdijkstraatbuurt en de Visbuurt meer aan u kan vertellen. Maar ja als je al bijna 32 jaar in een wijk woont wordt je wel geacht er iets over te weten, al is het maar uit overlevering! De eerste activiteiten in de nieuwbouwwijk De Schooten zijn voor mij, voor zover bekend de opening op woensdag 12 mei 1965 van het gemeentelijk slachthuis aan de Nijverheidsweg. En ruim vijf maanden later, om precies te zijn op vrijdag 22 oktober 1965 betrokken de eerste bewoners het echtpaar A. Bosch-Jimmieson hun huis aan de Walvisvaardersweg. Verhalen over de wijk De Schooten zijn er ook zat vooral als je volwassenen spreekt die er hun jeugd hebben door gebracht! Voor vandaag heb ik trouwens gekozen voor een heel unieke foto uit 1972. Vanaf een flat in de Schout en Schepenenstraat zien we dat er aan de Walvisvaardersweg ter hoogte waar nu wooncomplex De Golfstroom ligt een patatzaak in de brand staat. Beste lezers wegens vakantie verschijnt de rubriek Afgestoft vanaf zondag 12 mei net als vroeger weer wekelijks en vanaf woensdag 5 juni verschijnt uw vertrouwde rubriek weer twee wekelijks.

 

2 Comments on “662 – Brand in patatzaak Walvisvaardersweg

  1. Bijzondere foto Cees. Ik zat op de OLS de Nollen. Vanuit de klas zagen we al dat de snackbar van van Veen in de brand stond. Tja en toen we uit school kwamen waren we niet te houden. Binnen een mum van tijd stonden we bij de snackbar waar niets meer van over was dan enkele ongebruikte patatzakjes die door de wind werden meegenomen.

  2. Ik ken deze friettent niet (ik groeide op in Nieuw Den Helder), maar het doet mij wel denken aan de frietzaak van de familie Bos naast het Falga winkelcentrum.