659 – James Last op klompen.

Vandaag heb ik gewoon eens zin om met u door de Beatrixstraat te lopen maar dan in de Beatrixstraat van de vorige eeuw! Op deze mooie zwart/wit ansichtkaart zien we een aantal winkels waarvan de meesten al weer tot een ver verleden behoren, en inmiddels een andere bestemming hebben gekregen. Op de voorgrond zien we de boekhandel van Piet Spruit jr., met daarnaast de schoenwinkel van Martin Hoogenbosch tegenwoordig Hoogenbosch schoenen genaamd. En vervolgens krijgen we de slagerij van Biskanter en de sigarenwinkel van de firma C. van der Rol die ook nog steeds deel uitmaakt van de Beatrixstraat. En dan krijgen we de grammofoonplaten-speciaalzaak van Frans Selbach waar, zie tweede foto Johan Dienaar, de oprichter van de James Last fanclub, nog heeft gewerkt. Naast Selbach zat de drogisterij van Plaatsman en als ik het goed heb kwam na een lege plek banketbakkerij van Dunselman met de bijbehorende automatiek. Als je ’s-avonds uit de Rialto bioscoop kwam was het altijd vaste prik om bij Dunselman nog even een kroketje te pakken. Iets verderop in de straat zat apotheek Bijl met daarnaast opticien Halee, de wolwinkel van Phildar en op de hoek zat Nico graaf met zijn herenkleding winkel. En als we nog iets verder in de Beatrixstraat kijken zien we nog de oude bebouwing die ooit deel uitmaakte van de Keizerstraat.

 

2 Comments on “659 – James Last op klompen.

  1. Het doet mij deugd het torentje van het huidige Flow boven alles uit te zien steken. Jammer genoeg is echter op deze kopse kant niet zo heel veel verandert, in die zin dat de panden van het Hotel er wat verwaarloosd uit zien. Helaas.
    James Last, de Andre Rieu van de vorige eeuw. Natuurlijk hadden ook mijn ouders langspeelplaten van James Last. Wie niet?

  2. Ook mijn ouders hadden elpees van James (over)Last. Ik zelf ging bij Selbach de Top40 halen, volgens mij op vrijdag. Mijn vulpen kwam bij Spruit vandaan. Zo eentje met inkt
    vulpatronen.