656 – Zuster Beukers

Er zijn zo in het leven van die momenten dat je afscheid van een dierbare moet nemen, de één krijgt er al jong mee te maken en de ander op gevorderde leeftijd. Maar wanneer het ook is, het geeft altijd een triest gevoel als er een oma of opa of iemand anders uit een familie wegvalt. Maar eer het zo ver is, is er altijd wel een organisatie die de oude dag op een zo maatschappelijke wijze verzorgen kan. De tijd waar over ik spreek gaat wel heel ver terug in de tijd namelijk de jaren zeventig van de vorige eeuw. Maar er was een organisatie die je met hand en spandiensten ter zijde stond en dat was de Kruisvereniging! Sterker nog als het om het Kruiswerk in Den Helder ging, kreeg je al gauw met een persoon te maken en dat was zuster Beukers. Hoe het precies allemaal in zijn werk ging weet ik niet precies, daar was ik misschien in die tijd nog te jong voor maar zuster Beukers was altijd de stimulerende factor. Als ik het goed heb, heeft zuster Beukers in 1982 een nieuw onderkomen van de kruisvereniging in de Herzogstraat geopend door op de fiets door een papierenwand te fietsen! Na haar pensionering heeft zuster Beukers Den Helder verlaten, en misschien is er iemand onder u die weet hoe het verder met haar is gegaan. Maar ik hoop wel dat zij net zo’n geweldige ouwe dag heeft gehad als waar zij in Den Helder de zorg voor droeg.

1 Comment on “656 – Zuster Beukers

  1. Zuster Beukers was een begrip in Den Helder.
    Dat soort idealisten kom je nooit meer tegen!