654 – Leve de PTT!

Een tijdje geleden hebben we het in deze rubriek gehad over het fenomeen telefooncel, voor sommigen een herinnering waar menigeen met plezier aan terug denkt en de jongere generatie zich afvraagt wat een telefooncel is. Maar ooit was de telefooncel een onderdeel van de PTT, het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie. Het bedrijf PTT bestaat al jaren niet meer en heet tegenwoordig KPN en bemoeit zich alleen nog met de telefonie en alles wat daar bij hoort. Telegrammen worden niet meer verzonden en de brievenpost loopt ook steeds meer terug. Dat de brievenpost terug loopt is een feit maar je moet ook tegenwoordig met een loep op zoek om te kijken waar de dichtstbijzijnde brievenbus staat. Als jij denkt dat de meest logische plaats voor een brievenbus bij een bejaardencentrum is heb je het mis. Het mag een troost zijn dat je van geluk kan spreken dat er zoveel Bruna winkels in Den Helder zijn want daar zit meestal een klein postkantoortje met de bijbehorende brievenbus. Maar ja de tijden veranderen nu eenmaal snel, in mijn jonge jaren had je bijna op iedere hoek van een straat wel ergens een brievenbus hangen. Als herinnering aan de goeie ouwe PTT heb ik een tweetal foto’s van de brievenbus!

2 Comments on “654 – Leve de PTT!

  1. Inderdaad, de brievenbus.

    Vanochtend (10-4-2019) een artikel gelezen in de Telegraaf waarin wordt onaangekondigd dat er een proef gaat starten met het digitaal aanbieden van post. Ik heb er alleen nog geen vertrouwen in dat mijn (gevoelige) digitale post in goede handen in bij PostNL.

    Laat de verzender het maar liever rechtstreeks naar mijn mailserver sturen. Wel jammer dat er (bijna) geen brievenbussen meer zijn, het had inderdaad wel wat…

  2. Postbesteller is Camille David. De broer van Gaston David. Helaas, beide Nieuwediepers niet meer in ons midden.