650 – Keizerstraat

Tjonge, we zijn alweer aangeland bij aflevering 650 van deze rubriek en voor vandaag heb ik maar eens gekozen om u een foto te laten zien van de Keizerstraat. En op zich is het best weer eens interessant om dit gedeelte van de Keizerstraat te bekijken. Aan de rechterkant komen we meteen een oude bekende tegen namelijk Het Kelimhuis waar Jeanne Kuintjes je van alles op het gebied van wol kon bijbrengen. Daarnaast was het bekende café Modern en vervolgens kreeg je de banketbakkerij van Kees van de Bogaerde. Eigenlijk behoort het gros van de middenstanders die ik genoemd heb alweer tot een ver verleden en dan heb ik de rest nog niet eens genoemd! En tegenwoordig als je door de Keizerstraat loopt, merk je ook dat er van de oude garde van middenstanders bijna niets meer is te bespeuren misschien op de ijswinkel van Wim Laan na. Maar het is best de moeite waard om nog even terug te kijken op de afbeelding van vandaag al was het maar vanwege de meubelzaak Klercq en het op de achtergrond dominerende hotel Bellevue. En als we nog even wachten, gaan op de plek waar eens de dagwinkeltjes in de Spoorstraat stonden, de spaden in de grond voor het nieuwbouw complex Halter Bellevue.

2 Comments on “650 – Keizerstraat