648 – Parallelweg

Ik weet niet hoe het met u gesteld is maar ik heb van kinds af aan een passie voor barometers. Ik heb het waarschijnlijk van mijn vader overgenomen want iedere ochtend als hij naar zijn werk ging tikte hij even op de barometer, en voorspelde voor ons thuis even wat voor weer het die dag zou worden. Tegenwoordig heb je via de computer mogelijkheden zat om naar de weersvoorspellingen te kijken en zelfs die voor de lange termijn. En eigenlijk is dat natuurlijk best fijn want je weet dan precies wanneer er regen op komst is, dus dan hoef je de was niet buiten te hangen. Ik weet wel dat het ook wel eens niet uitkomt, want dan denk je er komt volgens de buienrader of volgens het KMNI geen regen, en ja hoor het komt met bakken naar beneden! Maar goed dat ter zijde, dat voorrecht hebben we nu eenmaal op de computer en het is mooi meegenomen. Dat er andere tijden zijn geweest hoef ik u niet uit te leggen. Kijk maar naar onderstaande foto van de Parallelweg als er maar even een wolkbreuk was geweest stond de Parallelweg blank maar ook de 1e Goversdwarsstraat en een gedeelte van de Schoolstraat kregen hun deel. En u ziet op de foto dat was een regelrechte ramp voor de bewoners aan de Parallelweg, want iedere auto die voorbij reed veroorzaakte een ware golfslag met alle gevolgen van dien.

10 Comments on “648 – Parallelweg

  • Als ik naar de auto kijk dan gok ik vroeg 60-er jaren.

   “Grappig” om te zien overigens (er zijn ook foto’s van een blank staande Keizer- en Spoorstraat) dat we indertijd echt wateroverlast hadden. Terwijl we tegenwoordig alleen maar klagen over een hoge grondwaterstand (die overigens vernietigende gevolgen voor een huis kan hebben!).

   • Ik heb mijn erf en de steeg toch ook vaak blank gehad hoor. Mijn watermeter (Indische buurt) stond (bijna) altijd onder water.
    Ik ga ervan uit dat de afvoer/riool ook sterk is verbeterd.

 1. Is er een deskundige onder de kijkers die de auto kan thuisbrengen?
  Zou het een DKW F11 kunnen zijn?