641 – Visbuurt

Afgelopen woensdag organiseerde de Stichting Afgestoft voor de tweede keer bij café Kaper aan de Zuidstraat de beamermiddag met Naald en Slinger, en ook dit keer was het weer een gezellige middag! Met Naald en Slinger de naam zegt het al, op een ouderwetse His Masters Voice koffergrammofoon uit 1932 worden 78-toerenplaten gedraaid en daar tussendoor verschijnen er op twee beeldschermen foto’s van Den Helder, ik raad u echt aan om eens te komen kijken. Maar dat geldt ook voor komende dinsdag 26 februari dan hebben we bij café Kaper aan de Zuidstraat vanaf 20.00 uur een beameravond over de Visbuurt en ik kan u nu al verklappen dat we u een aantal foto’s laten zien die eigenlijk nog nooit eerder zijn vertoond. En om u alvast een voorproefje te geven toon ik u hierbij een wel heel bijzondere foto van een Luilak viering op de Bassingracht hoek Visstraat. We zien dat er al het een en ander in brand is gestoken en dat zowel de gemeentepolitie als de brandweer al zijn gearriveerd om de boel te blussen. En misschien zijn er onder u lezers van deze rubriek die zich op deze foto herkennen!

 

Cees Rondèl

3 Comments on “641 – Visbuurt

  1. Deze foto herinner ik mij niet maar wel de tijd dat de Helderse politie nog in VW kevertjes reed en de brandweerauto heeft jaren dienst gedaan bij de Helderse brandweer.

  2. Gemeente politie in een under cover Kever! Het is baldadige jeugd en op de een of andere manier toch wel grappig om te zien.