638 – Glasschade in de H.A. Lorentzstraat

Het is een machtig verschijnsel dat het volk, wanneer daartoe ook maar enige aanleiding bestaat de straat op gaat om te komen kijken als er wat is gebeurd. En in dit geval is er in de H.A. Lorentzstraat een lading glas van een auto afgevallen. Wanneer het precies is gebeurd vertelt het verhaal niet maar je kan aannemen zo kijkend naar dat ouderwetse karretje van de gemeentereiniging dat het ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw moet zijn geweest. Je kunt er van uitgaan dat het een verschrikkelijke klap moet hebben gegeven toen dat glas te pletter viel, menigeen dacht misschien wel dat het om een slag onweer ging. Ik denk wel dat de glazenier er een geweldige klus aan heeft gehad om al dat glas in zijn bestelwagentje te scheppen en dat werd dan ook nog nauwkeurig gadegeslagen door een agent van de voormalige gemeentepolitie van Den Helder.

 

Cees Rondèl

1 Comment on “638 – Glasschade in de H.A. Lorentzstraat

  1. Pracht plaat! Gezien de DAF moet het eind jaren 60 zijn geweest. En ook toen ging alles in de glasbak …. 🙂