636 – Watertoren en St. Lidwina ziekenhuis.

Vandaag maken we er maar eens een makkelijk dagje van en blijven we lekker in het centrum van onze stad! En ik denk ook dat we met de afbeelding van vandaag zowel de jongere als de wat oudere generatie een plezier doen. We zien in ieder geval dat de watertoren nog zijn grijze jas aan heeft en dat er een mineralogisch museum in gevestigd is. In het kantorencomplex naast de watertoren zat op de bovenverdieping jarenlang de Binding waar de leden van de toenmalige ambtenarenbond ABVA vergaderden en bij elkaar kwamen. En op de hoek Middenweg hoek Polderweg zat apotheek Dillingh. Aan de overzijde van apotheek Dillingh zien we nog het St. Lidwina ziekenhuis, en op een dag als vandaag moet ik daar nog wel eens met weemoed aan terug denken, omdat ik er vandaag 63 jaar geleden het levenslicht zag. En eigenlijk is er in de loop der jaren in en om de watertoren weinig veranderd, ja de watertoren is weer in originele staat teruggebracht maar voor de rest is er weinig veranderd. Het Lidwina ziekenhuis heeft een andere bestemming gekregen, maar dat geldt ook voor de Vakschool voor meisjes en het G.G.D. gebouw aan de Middenweg. En vervolgens zijn we aangekomen bij het postkantoor waar helaas tot april 2018 het Rob Scholte museum gevestigd was.

Cees Rondèl

8 Comments on “636 – Watertoren en St. Lidwina ziekenhuis.

 1. Cees van harte gefeliciteerd en nog een paar jaar en dan ben ook jij een AOW’er. Lekker doorgaan met het publiceren van historische plaatjes en wij hopen dat jij dat nog in lengte van jaren zal blijven doen!

 2. Ha die Cees ik begrijp dat je vandaag jouw 63 ste geboortedag viert van harte gefeliciteerd en blijf vooral historische prentjes plaatsen en doe dat vooral nog in lengte van jaren.
  Inderdaad op de watertoren na is er niet veel veranderd maar van de infrastructuur van op de foto is niet veel meer over. Ook zie je tegenwoordig veel “wervianen” in dit beeld.

 3. Er is niet veel verandert, in die zin; de basis staat er nog. Maar dit is nu typisch een voorbeeld van zo’n hoekje waarvan ik vindt dat deze juist veel mooier is geworden. Met de uitgeklede watertoren, de mooie bestrating en aankleding met beelden!
  Gefelicitaart Cees.

 4. Ook van mijn kant van harte gefeliciteerd Cees!!!!
  En vooral doorgaan met al die mooie plaatjes van Den Helder op deze site zetten.

 5. Gefeliciteerd met uw verjaardag! En bedankt voor alle mooie en leuke foto’s.

  Met vriendelijke groet.

 6. Cees van harte gefeliciteerd. In je geboortejaar 1956 is heel veel in onze gemeente gebeurd. Heb het van week tot week opgetekend. daar komen we nog wel op terug.

 7. Van harte Cees, ik ben nog steeds waanzinnig blij met deze site en ben vaste klant!