634 – Jeugdstad

Vorige week vrijdag slaakte menig Nieuwedieper een zucht van verlichting want de vernieuwde Action aan het Ravelijncenter ging weer open. Mijn vrouw en haar vriendin togen er als de weerlicht naar toe en kwamen met allerlei verhalen thuis, dat het mij deed besluiten om er ’s-middags ook eens een kijkje te gaan nemen. En het mooie is als je daar in zo’n winkel rondloopt kom je jan en alleman tegen, al is Den Helder nog zo groot soms kom je elkaar in geen jaren tegen, alleen bij de Action is dat anders! Ik werd op een gegeven moment door twee wat oudere heren aangesproken met de vraag of ik nog in het bezit was van “jeugdstad” foto’s en dan met name foto’s uit 1965. De twee heren hadden daar allebei fantastisch leuke herinneringen aan ook wisten ze te vertellen dat mijn vader er nog voor gezorgd had dat er via de marine een lading hout werd gebracht. Mijn vader schijnt toen ook gezegd te hebben, wist één van de heren zich nog te herinneren, dat als er tekort hout is bel je maar even naar de Ruyghweg en dan komt het wel goed. Ik denk dat ik menigeen die in augustus 1965 op Tuindorp aan “jeugdstad” meedeed een enorm plezier doe met de foto van vandaag!

Cees Rondèl

3 Comments on “634 – Jeugdstad

  1. Als ik het goed weet dan is de foto van Jeugdstad genomen aan de Texelstroomlaan tussen waar nu het tuincentrum zit en het volkstuinen complex.