632 – Hertzogstraat

Eigenlijk is het toch best wel weer een keertje leuk dat er gisteren een pak sneeuw is gevallen, gelukkig niet in die hoeveelheden zoals in Zwitserland en Oostenrijk maar genoeg om er een paar leuke foto’s van te maken. Alvorens de eerste sneeuwvlokken gisterenmorgen naar beneden zouden komen ben ik gauw nog even naar Albert Heijn gegaan om het een en ander in te slaan. Onderweg kwam ik Martin tegen, een oude kennis van mij, Martin beklaagde zich er over dat het in onze jeugd ook vaak sneeuwde en dat er toen door het KNMI nooit code geel of rood werd afgekondigd en ook de Spoorwegen op tijd reden al sneeuwde het nog zo hard! Maar toch sneeuw is iets aparts voor de één betekent het veel ongemak en anderen beleven er veel plezier aan. En het is omdat het tegenwoordig niet zo vaak voorkomt dat het sneeuwt toon ik vandaag een foto die afkomstig is uit een oud familiealbum en waarop een tante van mijn vader te zien is op een grote sneeuwbal in de Hertzogstraat.

Cees Rondèl

5 Comments on “632 – Hertzogstraat

  1. Wat een leuke foto,Cees.
    Ik ken wel de tante van Charlie(dat was een toneelstuk)
    De Herzogstraat is mij ook bekend,ik ben daar geboren.

  2. Wat zien we precies? Wat is dat gebouw rechts van tante? Welk jaartal is het Cees?

  3. Dat gebouw rechts op de foto was tot voor kort de fietsenwinkel van Sanderse! En het mooie is dat zowel de Woningstichting huizen in de van Galenstraat en Herzogstraat weer helemaal in de originele staat worden terug gebracht. Maar wanneer de foto precies gemaakt is weet ik niet.