627 – Gelukkig Nieuwjaar

Nou nog een dag te gaan, meestal ga ik vandaag en morgen altijd op bezoek bij een aantal oudere personen die in ons leven altijd van bijzondere betekenis zijn geweest! Ik denk beste lezers van deze rubriek dat het een geweldig Afgestoft jaar is geweest voor ons allemaal. En dat blijkt ook wel uit de vele positieve reacties die vooral na de Afgestoft Driedaagse bij ons zijn binnen gekomen. En volgend jaar gaan we met frisse moed verder. Voor vandaag heb ik trouwens gekozen voor een foto die afkomstig is uit een oud familiealbum van ons en daar staan drie kinderen op afgebeeld met een schoolbord met de tekst: “gelukkig nieuwjaar 1919”. Zo’n toepasselijke foto kun je maar één keer gebruiken. Beste lezers van Afgestoft ik wil u namens bestuur, adviesraad en de vrijwilligers van de Stichting Afgestoft fijne feestdagen en een fabeltastisch 2019 toe wensen. Cees Rondèl

4 Comments on “627 – Gelukkig Nieuwjaar

  1. De foto roept bij mij wat herinneringen op van zo´n tachtig jaar geleden.
    Kennissen van mijn ouders, oudere mensen, hadden precies zo´n stoeltje. Als we er op visite waren, moest ik dáár altijd op zitten. Zoals dat hout bewerkt is, met die bolletjes, daar bestaat onder vakmensen waarschijnlijk een naam voor.
    De jongen links draagt een soort matrozenpakje. In mijn jonge jaren heb ik daar ook nog in gelopen. Kinderen uitdossen als matroosjes is lang in de mode geweest. Zelfs ook meisjes, en dat in een tijd waarin nog niemand het voor mogelijk hield dat vrouwelijke matrozen ooit echt zouden bestaan.
    Een goed 2019, allemaal!

  2. Via deze weg wil ik Cees en zijn Afgestoft team en alle lezers van deze rubriek alle goeds en gezondheid toewensen voor 2019. Dat er maar weer flink afgestoft mag gaan worden.