621 – Kerstboom in het centrum van Den Helder

Ik hoop beste lezers van deze rubriek dat het gemeentebestuur er dit jaar weer vroeg bij is om een kerstboom in het centrum van Den Helder te plaatsen! Net als vorig jaar ben ik even in mijn archief gedoken om een mooie foto uit te zoeken van een kerstboom die ooit onze stad opsierde. Nou ik heb een foto gevonden die ik ooit eens in een ver verleden geschoten heb nadat er een flink pak sneeuw was gevallen, en het resultaat is een kerstboom met op de achtergrond de HEMA! Ik vind nog altijd de kersttijd de leukste tijd van het jaar. Het begint al met het kopen van een kerstboom, gelukkig zitten de makers vlakbij bij ons in de buurt en de koop van een mooie Nordmann was gauw geregeld. Maar dan komt het mooie ik breng de boom voor op de opoe fiets gebonden fietsend naar huis. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna overal wel een kerstboom bemachtigen, en dan maar hopen dat je wel een kwaliteitsboom hebt. Over kwaliteitsbomen gesproken ik hoorde vorig jaar een verhaal dat een ouder echtpaar ergens in Den Helder een boom had gekocht en die bij thuiskomst helemaal uitviel, het zal je maar gebeuren! Ik heb mijn jeugd doorgebracht aan de Ruyghweg en op het veldje naar het huis van opa Geurts op Ruyghweg 2 heeft jarenlang een kerstboom verkoper gestaan en samen met mijn moeder zochten we daar altijd een kerstboom uit. Maar onze kerstboom die staat als een huis, fier in de kamer voorzien van kerstspullen die al ruim 100 jaar in onze familie verblijven.

 

Cees Rondèl

3 Comments on “621 – Kerstboom in het centrum van Den Helder

 1. Op de 2e foto heeft op de plaats waar de kerstbomen werden verkocht in het verleden een snackkar gestaan met een windportaal ervoor. Rechtsachter tegen de schutting van het hoekhuis bevond zich ooit een opslag voor de verkeerston die agenten gebruikten op het kruispunt Sluisdijkstraat-Parallelweg-Ruyghweg.

 2. Dat ouder echtpaar had beter eerst even naar Specsavers moeten gaan alvorens een kerstboom te gaan kopen!

 3. Hallo Cees,
  Jou wens is in vervulling gegaan!!
  De kerstboom STAAT ER!!
  NAAST DE ,,BOLDER” SINDS HEDENMORGEN 11-12-2018
  Knap op tijd toch???