620 – Beatrixstraat

Ik denk zomaar dat Sint Nicolaas nadat hij alle pakjes verdeeld heeft, zelf alweer aan het inpakken is voor zijn vertrek naar Spanje, hoewel hij eigenlijk op 6 december pas jarig is!     En als de Sint eenmaal is vertrokken, arriveert getrokken door rendieren de arrenslee van de Kerstman, althans zo wordt het altijd in films aan ons voorgesteld. En ieder jaar rond de kerst worden we op de televisie overspoeld met films waar vrachten sneeuw naar beneden komen, op zich natuurlijk harstikke leuk want door de opwarming van de aarde is een witte kerst ver te zoeken. Vandaar dat wij vandaag ook maar dicht bij huis blijven, en een bezoek brengen aan de Beatrixstraat waar ook wat sneeuw op de straat ligt. Het mooie van deze foto is dat de Beatrixstraat nog niet eens volledig is afgebouwd, want naast de Amsterdam Rotterdam Bank prijkt op een bord de tekst hier bouwt Bruggeman. Vervolgens krijgen we de winkel van Vroom & Dreesmann en onder de luifels doorkijkend zien we het Lidwina ziekenhuis op de achtergrond. Inmiddels zijn we al weer jaren later in de tijd aangekomen, en u zult zien als we op dezelfde plek gaan staan waar deze foto is gemaakt dat er veel is veranderd! De tijd gaat nu eenmaal snel. Fijne Sinterklaasavond.

Cees Rondèl

9 Comments on “620 – Beatrixstraat

  • Beste Hijneken.
   Als u naar Foto 620 gaat genaamd de Keizerstraat dan ziet u de tweede foto met de tekst: Opening van de herenkledingzaak van Neels (5 februari 1963),daarnaast ziet u steigers en dat is volgens DeNachtburgemeester op 18-03-2018 de bouw van Bruggeman mode
   Dus vermoedelijk plm 1963/64

 1. Ik denk dat deze foto eind zestiger jaren is gemaakt want de winkel van Bruggeman zijn ze nog aan het bouwen!

 2. Het kenteken van de (mooie) witte BMW is iets van 1968 volgens mij. Leuke foto weer.

 3. Vanaf 1965 ging men de letters achter op de kentekenplaat zetten. De mooie BMW 2000 heeft de letters BH dus is het een “vroege”; lees eind 1965, begin 1966.
  Als Rene van Dijk zegt dat het pand in 1964 gebouwd is dan hebben we een klein mysterie op te lossen.

 4. Zoek eens naar “Amsterdam-Rotterdambank”: foto moet van minstens 1965 zijn.

 5. Dat kan niet Hans zoals je op de foto ziet is V&D al geopend en dat was in 1966.
  Volgens mij heb je wel gelijk dat de Amsterdam Rotterdam als eerste in de Beatrixstraat in gebruik is genomen.