614 – Wachten op de Texelse boot deel 2.

In Afgestoft aflevering 411 had ik een foto geplaatst van een groep automobilisten die op donderdag 14 augustus 1975 op het parkeerterrein aan de Hoofdgracht stonden te wachten om over gezet te worden naar Texel. En nou wil het toeval dat er op die 14e augustus twee foto’s zijn gemaakt van de groep wachtenden op de Texelse boot. Alleen op de tweede foto is de groep wachtenden iets verder naar voren opgeschoven en dat is mooi want dat scheelt weer in de tijd! Ik denk zo maar dat de groep lezers van deze rubriek die geïnteresseerd zijn in oldtimers zich zitten te vergapen bij alles wat hier in beeld is gebracht op het parkeerterrein. En anderen zullen hun ogen waarschijnlijk weer richten op de achtergrond van de foto want er is van alles te zien wat de moeite van het bekijken waard is. Rechts op de voorgrond zien we de tennisbaan van de Marine met daarachter nog net zichtbaar de al weer jaren geleden gesloopte Van Speijkloods. Als we onze weg vervolgen krijgen we eerst het Marinemuseum toen nog in zijn oude gedaante, met daarnaast het Marine zwembad met de karakteristieke schoorsteen. Al met al is dit weer een afbeelding waar de oplettende kijker ongetwijfeld meer op ontdekt dan ik heb beschreven.

 

Cees Rondèl

3 Comments on “614 – Wachten op de Texelse boot deel 2.

  1. Een Daf, Hanomag of VW. Bekende oldtimers die je met regelmaat tegenkomt. Een Sunbeam of Chrysler-Simca daarentegen, die zijn zo goed als uitgestorven (voorste rij eerste en vierde automobiel). Leuk plaatje Cees!