611 – Wachten op de Texelse boot

Ik heb voor de grap wel eens opgemerkt, maar af en toe ga je je er ook wel eens serieus aan ergeren dat er zo veel tijd in het leven verloren gaat als je ergens op moet wachten! Afgelopen weekend trad bij ons voor de tweede keer in 24 uur tijd een storing op in de CV ketel. Afijn je denkt na wat resetten het euvel opgelost te hebben maar nee de ketel blijft knipperen. Dan maar een telefoontje plegen naar een storingsnummer wat op de ketel staat geplakt, na een kwartier krijg je iemand van een call center aan de lijn in Arnhem, en na wat gegevens te hebben uitgewisseld komt er uiteindelijk een monteur! Maar zo zijn er zo veel dingen die centraal staan voor wachten, om maar iets te noemen de trein, de bus en als dat op tijd gaat hoor je niemand daar over morren! Als ik zomers mijn dagelijkse rondjes door Den Helder fiets en de wachtenden voor de Texelse boot allemaal in de rij zie staan denk ik ook wel eens bij mijzelf jongens je moet er wat voor over hebben om aan de overkant te komen. En daarom lijkt het mij een goed idee om vandaag eens een foto aan u te laten zien van een groep wachtenden op de Texelse boot, de foto is gemaakt op donderdag 14 augustus 1975 op het parkeerdek aan de Hoofdgracht, op de achtergrond zien we nog het oude Marineclub gebouw.

 

Cees Rondèl

10 Comments on “611 – Wachten op de Texelse boot

 1. Waar veel mensen zitten te wachten liggen commerciële kansen. De mensen op de foto boften dat daar toen zo weinig gebruik van werd gemaakt.
  Als het Brazilië was geweest dan waren die wachtende mensen belaagd door een zwerm van lieden die van alles probeerden te verkopen of reclamefoldertjes voor Texelse ondernemingen uitdeelden.

  • Hans, ik herinner mij nog dat er een “club” kinderen(?) was die in de zomervakantie met een emmertje sop, spons en wisser de autoruiten schoon maakten van de wachtenden.

   • Inderdaad ook nog een mogelijkheid.
    Neemt hier in Recife in de stad bij de stoplichten op drukke kruispunten vaak de vorm aan van een plaag.

    • Herkenbaar Hans, uit de tijd dat ik in Mexico woonde.
     Wordt er ook met fruit (sinaasappelen) bij de verkeerslichten gejongleerd?

     • Inderdaad ook kunstenmakers, soms wel leuk om te zien. Afgelopen weken (verkiezingstijd) bij de stoplichten ook veel politieke propaganda. Soms grote spandoeken die werden ontvouwen bij rood en weer snel weggehaald bij groen.

 2. Ha die Cees, zoals gewoonlijk weer een mooie foto maar ik heb een tip voor je.
  Wij hebben een service- en onderhoudscontract voor onze ketel bij Energieservice Noord West en zijn daar zeer content mee.