609 – Ankerparkbrug

Inmiddels zijn we alweer aangeland in november, het lijkt wel naarmate je ouder wordt dat de jaren steeds sneller gaan. Het was me het jaartje wel trouwens, het ene na het andere weerrecord is dit jaar gesneuveld, we hebben werkelijk een voortreffelijke zomer en nazomer gehad. Je vraagt je alleen af vooral nu met die opwarming van de aarde of we ooit nog wel een pak sneeuw kunnen verwachten. Want dat een pak sneeuw iets aantrekkelijks heeft spreekt voor zich en het levert altijd mooie nostalgische plaatjes op! Als ik het goed heb is het inmiddels alweer bijna tien jaar geleden dat het voor het laatst in november heeft gesneeuwd in Den Helder. Er nou is er gelukkig het fenomeen fotografie uitgevonden en daardoor krijgen we de kans om naar oude winterfoto’s van Den Helder te kijken. U moet nou niet meteen denken die Cees hoopt dat er een barre winter komt, nee zo erg is het nou ook weer niet. Maar kijken naar een mooie winterfoto zoals onderstaande van de Ankerparkbrug, die als je de achterzijde mag geloven is gemaakt in november 1965, kan volgens mij helemaal geen kwaad. En dat we het hier hebben over een prachtige foto mag duidelijk zijn, kijk alleen maar eens naar het stukje Binnenhaven met de oude NACO garage en de winkel van van Kalsbeek. Vervolgens krijgen we via de Nieuwe Brugstraat een fantastisch beeld voorgeschoteld op de Botbrug en het voormalige Bondshotel het Wapen van Den Helder!

Cees Rondèl

3 Comments on “609 – Ankerparkbrug

  1. Wellicht vraagt men zich af: “wat bevindt zich uiterst links op de foto ?”.
    De gepubliceerde foto heeft een verkeerde behandeling ondergaan waardoor een blauw gekleurd beeld is ontstaan.
    Op de echte foto (zwart – wit) is te zien dat deze “klomp metaal” het linker bewegingssegment is van deze brughelft.
    Op beide brughelften bevonden zich 2 bedieningspunten (met slinger) welke via tandwielen aangrepen op voornoemde tandsegmenten.
    Op de website: http://www.bruggendenhelder.rf.gd > Historische bruggen > Binnenhaven > Ankerparkbrug is bij Afbeeldingen dezelfde foto nogmaals te zien.

  2. Weer een erg leuke foto. Met een mooie wegwijzer van de ANWB die de onder andere de richting naar het centrum aangeeft.