603 – Keizerstraat

Vandaag toon ik u een foto van de Keizerstraat die gemaakt is op vrijdag 28 augustus 1970 en u ziet dat de sloop van de oude winkel van Zoetelief in volle gang is! Opmerkelijk vind ik het ook dat er op die vrijdag een markt was in de Keizerstraat maar zo te zien wel een gezellige markt. En het is echt nog de Keizerstraat in z’n oude samenstelling wat winkels betreft, want links zien we de winkel van Neels met daarnaast de 3 Suisses en de oude winkel van de inmiddels tot het verleden behorende kledingzaak van Bruggeman. En aan de rechterzijde zien we nog net een reclamebord van de baby kledingzaak van Piet de Wit, overigens had Piet de Wit aan het einde van de Spoorstraat ook een antiekwinkel maar dat even terzijde. Tenzij ik mij vergis natuurlijk, maar al kijkende naar deze foto valt het mij op dat van al die winkels waar we de lichtreclame borden van aan de voorgevels zien hangen er geen enkele meer over is. Vandaar dat het op deze foto echt turen is naar winkels en cafés die bij onze jeugd en zeker bij die van onze ouders hoorden! Even iets anders, u zult wel denken waarom verschijnt de rubriek Afgestoft vandaag op woensdag nou het antwoord is heel eenvoudig we barsten bij de Stichting Afgestoft van de foto’s dus daarom heb ik besloten om er een tweewekelijkse rubriek van te maken.

Cees Rondèl

7 Comments on “603 – Keizerstraat

    • Jantje, ik lees iets anders in de laatste zin van Cees. Er zit weliswaar een niet logische verklaring in de zin, echter het wordt eens in de twee weken een foto.