590 – Avondvierdaagse

In februari heb ik al eens het een en ander geschreven over de avondvierdaagse die toen door de Sluisdijkstraat trok. En laatst vroeg er een trouwe lezer van deze rubriek of we nog meer van dat soort foto’s in ons archief hebben, en die vraag kan ik met ja beantwoorden! Op de eerste foto die tijdens de avondvierdaagse in 1967 is gemaakt op een voor mij onbekende plek zien we een peloton Marva’s lopen, deze vrouwenafdeling van de Koninklijke Marine werd op 31 oktober 1944 in Londen opgericht en op 1 januari 1982 opgeheven. En dan heb ik nog een tweede foto die gemaakt is tijdens de avondvierdaagse in 1970, en deze foto is gemaakt op een plek die voor iedereen zeer herkenbaar is namelijk de Singel. Voor de jongere generatie onder ons links in de hoek zien we het voormalige Parkzicht ziekenhuis, ik heb mij altijd afgevraagd of er in die toren vroeger iets van licht heeft gezeten! Ik kan mij voorstellen dat u, lezers van deze rubriek, op de beide foto’s van vandaag dus bij het peloton marva’s of bij de wandelaars die de Singel oplopen nog bekenden ziet! Overigens is het, zo naar de foto kijkende de laatste wandelavond want verscheidene wandelaars zijn al van bloemen voorzien!

Cees Rondèl

 

2 Comments on “590 – Avondvierdaagse

  1. Mooie foto’s weer uit vervlogen tijden
    En wat een mooi gebouw was Parkzicht toch

  2. Nou op die eerste foto’s voel ik bijna de pijn die de meiden moeten hebben van die lakschoentjes, daar kun je toch geen 10(?) kilometer op lopen?

    Mooie foto’s weer Cees, bedankt!