584 – Binnenhaven

Vandaag blijven we met uw goedvinden nog een beetje in de buurt van de Ankerparkbrug rondhangen, vooral omdat de omgeving ons uitnodigt met een mooi stukje verleden! Kijkt u zelf maar, want de winkel van Vaarshop van Kalsbeek is op onze afbeelding nog gevestigd in dat statige hoekpand aan de Binnenhaven hoek Nieuwe Brugstraat.  En zoals u ziet was er heel wat te beleven op de dag dat deze foto werd gemaakt, misschien wel vanwege een Koninginnedagviering op 30 april. Want we zien net dat een peloton marva’s de Nieuwe Brugstraat verlaat in de richting van de Zuidstraat gadegeslagen door een groep nieuwsgierigen die bij van Kalsbeek voor de deur staan. Verder hebben we nog een mooi uitzicht op de Nieuwe Brugstraat met aan het einde links op de hoek de kapsalon van Bertus van Amsterdam. Overigens pal naast van Kalsbeek aan de Binnenhaven zat in een pand wat ooit nog als de Cinema Palace bioscoop in gebruik is geweest de NACO garage. Op de tweede foto zien we hoe met een statige bocht een NACO bus vanaf de Ankerparkbrug de Zuidstraat oprijdt en waarbij het verkeer geregeld werd door een agent van gemeente politie. Rechts zien we nog net de loopplank van Hr. Ms. Schorpioen. Al met al zijn dit toch weer twee foto’s uit een geweldig mooie tijds periode.

Cees Rondèl

 

 

8 Comments on “584 – Binnenhaven

    • Volgens mij niet hij is een stukje richting stad verhuist
      Als ik het goed heb is het pand gesloopt en staat er nu een nieuw pand voorheen zat Schoenmaker erin tegenwoordig is het de opvang voor thuis en daklozen

  1. Dat oude pand van Kalsbeek staat nog steeds aan de Binnenhaven, en van Kalsbeek Vaarshop zit nu aan de Zuidstraat. En wat de Nachtburgemeester bedoeld zit aan de Spoorgracht!

  2. Mooie foto’s weer. Op de foto met de marva’s staat in de Nieuwe Brugstraat nog een solex tegen de gevel. Maar wat komt daar nou uit de gevel boven de solex, bij de dame die in het raamkozijn naar buiten zit te kijken? Het lijkt wel een laken.

  3. Is de 2e foto misschien een reconstructie van een ongeluk wat daar ooit heeft plaatsgevonden? Duidelijk zichtbaar de slip sporen van een dubbellucht voertuig.
    Heb daar ooit eens iets van gelezen, werd een autobus bij gebruikt en het verkeer geregeld door de politie.