571 – Keizerstraat

571 – Keizerstraat

Vorige week liet ik u heerlijk genieten van een foto van de oude winkel van Zoetelief zoals we die ons allemaal uit onze jeugd nog kunnen herinneren. Nou weten we zo langzamerhand uit ervaring dat Den Helder een stad is die het fenomeen slopen hoog in z’n vaandel heeft staan, en dat is niet erg als er ook weer wat knaps voor in de plaats komt maar soms vraag je je echt af had dit gebouw nou echt gesloopt moeten worden! Ik denk dat het daarom vandaag echt een goed idee is om de komende weken eens wat dichter bij huis te blijven. En daarmee bedoel ik dat er al weer hele volksstammen zijn, die zich afvragen hoe de Keizerstraat er uit zag voordat de doorbraak tot stand kwam en ons de Beatrixstraat opleverde. Voor vandaag heb ik dan ook gekozen voor twee foto’s die u allemaal vast wel zullen aanspreken misschien de een iets meer dan de ander, maar om onze speurtocht door de oude Keizerstraat te vervolmaken zijn dit unieke foto’s. Op de eerste foto zien we Aannemer C. Goes uit de Gravenstraat die volgens een aantekening op de achterzijde van de foto in 1956 een nieuwe fiets had gekocht, ik neem aan in de Keizerstraat. Het mooie is dat deze foto nog van voor de doorbraak is, op de achtergrond zijn nog duidelijk zichtbaar ,,Het Sporthuis”, de boekhandel van Piet Spruit en de muziekhandel van N.J. Tielrooy. En de tweede foto is gemaakt op dinsdag 5 februari 1963 ter gelegenheid van de opening van de herenkledingzaak van Neels u weet wel met z’n 2000 pakken op voorraad!

Cees Rondèl

Aannemer C. Goes (1956)
Opening van de herenkledingzaak van Neels (5 februari 1963)

 

7 Comments on “571 – Keizerstraat

  1. Mooie foto’s weer dan denk ik net als Cees slopen ok maar wat komt er voor terug
    En niet onbelangrijk hoe vult men het allemaal gezien de grote leegstand in de stad

  2. Wat is die bouwactiviteit voorbij Neels in de Beatrixstraat? V&D?
    Of ben ik helemaal uit koers?

  3. Smaken verschillen. Dit gebouw van Neels was voor zijn tijd modern, met veel beton. Inmiddels geeft dat (en dat is mijn smaak!) een goedkope uitstraling. Zoiets als, de wederopbouw. Het gebouw Zoetelief wat er nu staat is mooi metselwerk met fraaie details en prachtige ruiten. Ik vind het er zeker niet op achteruit gegaan.