560 – Koopvaarder schutsluis

560 – Koopvaarder schutsluis
 
Vandaag op Oudejaarsdag, sluiten we het jaar af met aflevering 560 van de rubriek Afgestoft! En vandaag doen we dat door eens wat afgelegen plekken die – wat je noemt – nu niet bepaald in de loop liggen in beeld te brengen. Vooral ook omdat het vaak de meest aantrekkelijke en romantische plaatsen zijn die men zich denken kan. En voor hetgeen u hier onder ogen krijgt is dit zeker het geval, ook al omdat wat u hier ziet afgebeeld vanwege de voortuitgang al weer sinds lang is verdwenen. Handwerk is er zo goed als niet meer bij, de techniek zorgt ervoor dat het scheepvaartverkeer zo min mogelijk oponthoud oploopt bij het nu eenmaal onontkoombare varen door de sluis. Menigeen zal bij het zien van deze foto terugdenken aan de tijd toen het nog mogelijk was om hier ongestoord rond te lopen. En natuurlijk was het altijd even boeiend om naar het “schutten” te kijken en af en toe een handje te helpen bij het opvangen of weer aan boord gooien van de trossen. Maar er waren ook andere jaargetijden die van sneeuw en vorst zoals op onze foto van vandaag duidelijk te zien is, en waarbij een sluiswachter toch nog de moeite heeft genomen om de koude te trotseren om zich te laten vereeuwigen voor de lens van de fotograaf. Beste lezers, ik wil u in ieder geval een voorspoedig en een gezond 2018 toewensen en nog veel meer leesplezier met de rubriek Afgestoft!
Cees Rondel

 

5 Comments on “560 – Koopvaarder schutsluis

  1. Mooie plaat weer op naar de volgende Ben benieuwd wat 2018 voor moois zal brengen Door Cees
    In iedergeval wens ik een ieder een gezond 2018 toe

  2. Prachtig Cees. Dank voor je noeste arbeid op deze site. Zoals je weet kijk ik iedere week en soms meerdere dagen in de week. Ik ben altijd weer verrast door wat je ons vertelt en wat je ons laat zien. Wordt 120 jaar en ga er minstens zo lang mee door!

    Zegen en voorspoed in 2018!

  3. Via deze weg wil ik de samenstellers van AFGESTOFT en alle lezers van deze rubriek een voorspoedig en vooral gezond 2018 toewensen en dat wij met elkaar nog maar lang mogen genieten van al dit moois!

  4. Ik sluit mij volledig aan bij de heer of mevr Hijneken en de heer Willem J. Sloot.

  5. Inderdaad! De tijd dat je nog ongestoord rond kon lopen, niet gehinderd door grote hekken. Natuurlijk was het niet veilig, maar iedereen nam dat voor lief. Net zoals het feit dat je nu uit de werkplaats van je autoreparateur wordt geweerd; niet veilig.