548 – Voetbal elftal MVKK

548 – Voetbal elftal MVKK

Op vrijdag 15 september j.l. werd op het Maritiem Vliegkamp De Kooy het feit herdacht dat het 100 jaar geleden was dat in 1917 de Marineluchtvaartdienst werd opgericht, en dit werd groots gevierd met een reünie voor zowel actief dienend als oud-personeel! En op zaterdag 16 september opende Maritiem Vliegkamp De Kooy en Den Helder Airport hun poorten voor Heldair Show Maritiem. Maar het werkelijke feest moet nog komen, want wist u dat het gisteren precies 99 jaar geleden was dat op 7 oktober 1918 het Marine Vliegkamp de Kooy werd opgericht.En op zich is deze gebeurtenis volgend jaar wel een feestje waard, al betwijfel ik dat er na de viering van 100 jaar Marineluchtvaartdienst nog eens uitbundig 100 jaar Vliegkamp de Kooy gevierd gaat worden op 7 oktober 2018. En toch kunnen we niet om dit jubileum heen want het MVKK heeft een rijke historie waar zich van alles in heeft afgespeeld, zo heeft het Vliegkamp een aantal keren met de dreiging van sluiting te maken gehad. En tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er zelfs luchtgevechten boven het vliegveld geweest en u ziet het, Vliegkamp de Kooy is er nog steeds en het is nu ook het oudste operationele militaire vliegveld van Nederland. In de aanloop naar de honderdste verjaardag van het MVKK volgend jaar zal ik u, beste lezers van deze rubriek, de komende maanden eens trakteren op een serie unieke foto’s waarop zowel het bedrijf, als de ontspanning voor de medewerkers op te zien zullen zijn.

 

3 Comments on “548 – Voetbal elftal MVKK

  1. Heerlijk weer mooie foto’s goed verhaal goed begin van de zondag lijkt mij toe